25 januari 2022

Keukentegel: wat je moet weten over deze trend

2 min read
vloertegels 90x90

Het creëren van een mooie en praktische keuken is een grote uitdaging, want een goed ontwikkeld project vergt tijd en toewijding. Een uitstekende manier om te zorgen voor esthetiek en functionaliteit is te investeren in een goede tegel voor de keuken, gezien het gemak van de installatie en het schoonmaken en natuurlijk de decoratiestijl.

 Hoe kies je de beste tegel?

vloertegels 90x90

De keuken is een omgeving die veel zorg nodig heeft tijdens de bouw en het onderhoud, aangezien deze een hoge luchtvochtigheid, hoge doorstroming van mensen en een constant vetgehalte heeft. Zo maakt de keuze van de juiste tegel het verschil in het dagelijks leven, waardoor de reinigingstijd wordt geoptimaliseerd.

 Met andere woorden, weten hoe je een goede vloertegels 90×90 moet kiezen brengt praktische zaken met zich mee. Momenteel zijn er verschillende texturen, kleuren en prints, waardoor er een breed scala aan mogelijkheden is om de perfecte keuken samen te stellen.

Hier zijn enkele fundamentele tips om in gedachten te houden bij de aankoop van de vloertegels 90×90. Bekijk ze eens!

 Harmoniseren van vloer- en wandbekleding

U kunt kiezen uit verschillende materialen – zoals porseleinen vloertegels en wandtegels – met bijpassende tinten, prints of texturen. Dit helpt om een aangename omgeving voor de ogen te creëren.

 Let op de kleuren van de omgeving

Naast het kiezen van samenhangende tegels, is het opletten voor de kleuren van de rest van de ruimte ook een fundamentele stap bij het kiezen van de juiste tegel.

Focus op praktische zaken

Het sleutelwoord voor een functionele keuken is praktisch. Probeer daarom, om de juiste tegel te kiezen, de richtlijnen van de fabrikant inzake onderhoud, reinigingsgemak, textuurtypes en diepte in acht te nemen. Kies voor geharde, gerectificeerde en waterdichte stukken, die minder vuil ophopen.