2 december 2021

Opleiding gasmeten

2 min read

Een opleiding gasmeten volg je bij G4S veiligheidstrainingen. Deze opleiding is niet voor iedereen. Om in aanmerking te komen voor de opleiding gasmeten moet je minimaal 18 jaar zijn en dit met een geldig legitimatiebewijs kunnen aantonen. Daarnaast is het noodzakelijk dat je verkleuring kan herkennen en in bezit bent van een basis VCA, VCA-VOL of VIL-VCU. Deze diploma’s kun je ook halen bij G4S veiligheidstrainingen. Een opleiding gasmeten is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn op (petro)chemische bedrijventerreinen en hier ook metingen doen.

Toetsing en certificaat

Het gaat dan om gasmetingen en gasdetectie en de interpretatie van de meetgegevens. Deze mensen hebben dus baat bij de opleiding gasmeten. Als je de opleiding gasmeten naar voldoening afrondt, ontvang je een SSVV Opleidingengids, ofwel SOG, certificaat. Dat certificaat is hierna drie jaar geldig. Je behaalt het certificaat voor de opleiding gasmeten door een CBT-examen dat je theoretische en praktische kennis toetst. De opleiding gasmeten duurt drie dagen. In die drie dagen word je ook voorbereid op je examen voor het certificaat.

Duur en prijzen

De opleiding gasmeten duurt drie dagen en je betaalt hier iets minder dan € 700 voor. Bij die prijs horen niet alleen het lesmateriaal, maar ook de lunch, koffie, thee en wat fris voor die drie dagen dat je de opleiding volgt. De opleiding gasmeten wordt op verschillende locaties van G4S veiligheidstrainingen gegeven. Na het afronden van de opleiding gasmeten kun je verantwoord OX-EX-TOX-gasmetingen verrichten en deze interpreteren. Voor meer informatie over de opleiding gasmeten, de prijzen en wanneer de volgende opleidingen waar starten, kijk je op deze pagina.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *